Hej Sanning, varför all denna vinterdepp?

Man undrar varför man är så vinterdeppig hela tiden, varför man inte kommer upp från sängen, varför man hela tiden känner sig nere och inte vill göra något.

Sen kommer man på sig själv med att lyssna på "All By Myself" på en mörk tunnelbanaresa omringade av zombies i Stockholms trafiken när det är cirkus 2 veckor kvar till Alla Hjärtans Dag. Man inser att de enda gångerna man har varit ute i vädret är när man har gått till och från tunnelbanan. Jag är bara ute när jag verkligen inte har något val. Jag kan inte minnas sist jag var ute i mer än 15 minuter sedan snön paralyserade mitt sociala liv. Med undantag av förra veckan när jag skulle på Stand-up och var tvungen att stå i kö i ungefär 1 h. Jag stod och huttrade tills jag kände att inget kunde få mig och skratta efter det här, inte ens Kodjo Akolor, dels för att kylan förlamande alla mina ansiktsuttryck och sen även för att kylan gjorde mig så äckligt förbannad.


Så tips för att inte hamna i vinterdepp eller ta er ur den, för tro mig vintern är inte över än (kanske inte världens mest uppmuntrade mening, men hey(!) min blogg heter trots allt hellotruth) kommer här

1. Lyssna inte på "hej jag vet inte vart jag ska ta vägen jag är så ensam"-låtar. Även om du inte är singel så kommer garanterat dessa låtar dra ner dig i en snölavin som ingen skidbacke skådat förut.

2. Undvik kollektivtrafiken, där finns bara massa bleka människor som stirrar tomt på dig och kommer suga in dig i sin "jag är en av de som inte kom iväg till Thailand"-inställning.


3. Växla en 500 lapp till massa tior. Bege dig till ett solarium och sola skiten ur dig. När du ligger där under de sand- och svettluktande lysrören låtsas som att du är på en strand på Mallis omringad av en massa solbrända röda kroppar.


4. Tuffa tider kräver att man har en sparbuffert, om du har en sådan så är det dags att betala dina el-räkningar med den. Ha på lamporna 24/7 så att när du vaknar är det ljust ute och även när du går och lägger dig. Du vet att du lyckats lura din hjärna när du funderar på att ställa fram klockan till sommartid.


5. Maten är oerhört viktig. Ingen värmande soppa. Proppa frysen med massa glass, ät massa jordgubbar, tropisk frukt, ice-tea. Sist men inte minst, vem har sagt att man inte kan grilla på vintern? Fram med grillen, you have a licence to grill!





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hello Truth

Sanning är bloggens uppdrag, bloggen har en komisk ådra och är uppfostrad i ironi. Lögn är förbjudet på denna sida, så varning till känsliga läsare : detta kan urarta i brutal ärlighet. Vem jag är? Jag är jag, räcker inte det? All kopiering är förbjuden! Copyright © hellotruth.blogg.se

RSS 2.0