Hej Sanning, du är inte vis

Vad är det med människor som leker de tre vise männen? De tror att de sitter på världens alla sanningar och är alltid väldigt snabba med att dela med sig av sitt recept på lyckokakor. Det som är oerhört oroväckande är att det är oftast de som behöver glufsa i sig ett överskott av flera lyckokakor. Detta är människor som vill lära en hur man ska leva men lever aldrig som de lär. Det är människor som tror att de är erfarna, som tror att de har lärt sig om hur man ska "ta tjuren vid hornen" men vågar knappt närma sig en kalv.

Visdom handlar om att man lever som man lär, ingen kommer lyssna på dina "visa ord" om de inte speglar dina handlingar. Det är som att Serena Williams skulle spela tennis utan att stöna, som att en äkta pälsjacka kan leva utan rädslan av att bli attackerad av röd färg. Man kan inte lära ut en sanning om man själv lever i falskhet. Det räcker inte med att twittra ett "word of wisdom" á la Rev Run eller lägga upp det på din facebook wall .

Nej, vännen min, Rev Run är en man som refererar till bibeln, det vill säga visdomsord som är flera tusen år gamla och har praktiserats om och om igen av mänskligheten. Dina visdomsord är en piratkopia av en Gucci väska jämfört med Rev Runs, du vet att väskan inte är the real deal (du kan liksom se det bara på stavningen "Gnucci") men du bär den med stolthet och arrogans för du tror du kan lura oss. Du vet att de ord som du förmedlar är de ord som du borde ta till dig mest men du nöjer dig med att låtsas om att du lever enligt de till punkt och pricka. Men i verklighetens melodi så strollar du omkring i en Gnucci väska och jösses så idiotisk du ser ut! 

Om du inte tagit åt dig än av texten så är du troligen en av dessa självutnämnda livs-gurusar och om du tar åt dig så gör du helt rätt. Dubbelmoral är något som är allt för vanligt och ganska genomskinligt. Det är bara du som väljer om du vill vara mer ödmjuk och se dina egna brister innan du pekar ut någon annans eller försöker fixa andras problem. Om Fix you av Coldplay är din signaturmelodi, bör du nog tänka till inte en gång utan gärna tre och ett halvt. För du har troligen ett stort behov av att bli omplåstrad själv, jag ser dina sår och din Gnucci väska precis som många andra, men gör du?



                                  

"Wisdom" means always using your head?




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hello Truth

Sanning är bloggens uppdrag, bloggen har en komisk ådra och är uppfostrad i ironi. Lögn är förbjudet på denna sida, så varning till känsliga läsare : detta kan urarta i brutal ärlighet. Vem jag är? Jag är jag, räcker inte det? All kopiering är förbjuden! Copyright © hellotruth.blogg.se

RSS 2.0