Hej Sanning, kommer du läsa det här?

Inga uppsvällda magar, inga flugor som omringar ett utmärglat barn, inga texter som får dig att drabbas av samvetskval. Nej, utan detta är snarare en blogg med syfte att underhålla, utbilda och informera dig om vad du kan göra på eget bevåg (med risk för att låta klyschig) för att göra världen till en mer jämlik sådan. Denna blogg kommer ibland guida dig i välgörenhetsdjungeln, fängsla dig med dikter och vidga din kunskap om en del av världens orättvisor.  Kan det vara så att vi blivit immuna, att det är omöjligt att sätta oss in i människors tillvaro, visst vi hjälper till med pengar men vi kanske måste vara mer närvarande och engagerade för att ta bort hinder som finns på global nivå för de med mindre möjligheter. 


Någon gång i den svenska barndomen har nog de flesta haft vattenkrig med sina vänner eller sin familj. Jag minns själv hur jag på sommaren sprang omkring med min lilla sprayflaska med ungefär en meters sprutkapacitet medan avancerade vattenpistoler med olika vattenstrålar riktades mot mig. Om man hade riktigt tur hade man även fått tag på en vattenballong eller två och kunde kasta den på sin "fiende". De flesta av oss minns nog vattenkrigen och konsekvenserna som följde som roliga och blöta men för andra kan vattenkrigens konsekvenser vara mindre trevliga.


För andra är vattenkrig mer bokstavligt där man krigar om vattenresurser. I torra områden där det råder bristfälliga vattenresurser, kan konkurrensen om vatten bidra till att ödesdigra konflikter inleds. Vattenkrig kan även innebära att man har en ”utan vatten inget liv” strategi i krig och bombar vattenreningsverken. Bristen på rent vatten beror dessutom på att det finns en avsaknad av hygieniska toaletter. Detta leder till att behoven ofta utförs ute i naturen. Avföring som inte hamnar i toaletter eller liknande kan med regnvattnet ledas till brunnar eller andra vattensamlingar och förorena det rena vattnet. Avföring som ligger oisolerat innebär även en större risk för flugor att få kontakt med avföringen och överföra den till mat som därmed blir förorenat. Förutsättningen för liv är rent vatten och hygien är livsviktigt.


Nu kan du e-handla och samtidigt bidra till att ge människor förutsättningen för liv; nämligen rent vatten.
E-handel omsätter flera miljarder kronor idag och att handla på nätet är vanligt förekommande. Det kan vara smidigt, praktiskt och ibland även billigare att e-handla. Du kan köpa allt från jorden runt resor, hemförsäkringar, fallskärmshoppning för två, blommor eller musik.  Contributeshopping.com/se är en shoppinggalleria på nätet som har samlat över 300 av Sveriges största internetbutiker. Genom att gå in på hemsidan kan du klicka på den internetbutik du vill handla i och du länkas smidigt och snabbt vidare till företagets hemsida. Där handlar du precis som vanligt utan några konstigheter. Genom att gå in i butiken via den nätbaserade shoppinggallerian Contributeshopping skänks automatiskt en andel av de pengarna som du betalat för din vara eller tjänst till välgörenhet. Du betalar som sagt inte ett öre mer för ditt köp!Contributeshopping arbetar för nuvarande med ett vattenprojekt genom WaterAid Sverige. WaterAid Sverige tillförser människor med rent vatten genom att till exempel borra brunnar. De arbetar även med att bygga toaletter och sprida kunskap i hygien. Du kan läsa mer på deras hemsida http://www.contributeshopping.com/seKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hello Truth

Sanning är bloggens uppdrag, bloggen har en komisk ådra och är uppfostrad i ironi. Lögn är förbjudet på denna sida, så varning till känsliga läsare : detta kan urarta i brutal ärlighet. Vem jag är? Jag är jag, räcker inte det? All kopiering är förbjuden! Copyright © hellotruth.blogg.se

RSS 2.0